Înainte de toate...un mic disclaimer:

“Un pic de sinceritate este un lucru periculos, o doza mai mare de sinceritate este absolut letala.” - Oscar Wilde

joi, 16 decembrie 2010

marți, 7 decembrie 2010

Working sample

Pe fugă postez un link către un mic proiect început în Reason (nu știu și dacă va mai fi finalizat). Feedback-urile sunt binevenite.


Working sample by ANUBIS

duminică, 5 decembrie 2010

CSS3 Tips & Tricks


Propun ca și resursă un ghid CSS3 pe care l-am realizat in anul II de facultate. Îl puteți accesa aici.

Implementarea modelului Bell-LaPadula / Bell-LaPadula model implementation


Din episodul "teme pentru facultate" a venit acum rândul materiei "Securitatea informației" pentru care am avut de implementat modelul Bell-LaPadula. Da...ați făcut o constatare bună...tema deja s-a predat, nu se mai poate prelua de aici. Oricum, nu asta era ideea pe care vroiam s-o promovez. Pe baza observațiilor personale după expunerea cerințelor în cadrul laboratorului, am constatat alături de mai mulți colegi că nu aveam nicio idee cum am putea implementa modelul. După un brainstorming și mulți nervi am reușit să găsim o posibilă soluție. Îmi doresc ca pe viitor cei care sunt în aceleași situații prin care am trecut și noi să își poată crea o idee despre cum ar trebui să arate algoritmul implementat și să poată găsi un punct de plecare. Nu suțin că soluția prezentată este cea optimă dar a fost primită și apreciată de susținătorul laboratorului.

Implementarea a fost realizată în C# în cadrul laboratorului de "Securitatea informației", la Facultatea de informatică, Univ. Al. I. Cuza, Iași sub îndrumarea domnului Cătălin Bîrjoveanu. Mulțumiri se aduc și colegului Răzvan Manea pentru clarificarea unor aspecte legate de implementare.

Sursele le puteti accesa aici.

duminică, 21 noiembrie 2010

Cititor de flux RSS pentru iPhone / iPhone RSS feed reader

Una dintre temele pe care le-am avut de implementat în timpul stagiaturii mele (dezvoltare de aplicatii native iPhone, de la Mobile Touch) a fost un cititor de flux RSS. a fost un cititor de flux RSS. Țin minte și acum, că mi-am pierdut destul de multe ore la micul proiecțel. Era pentru prima dată când lucram practic cu feed-uri, iar nivelul meu de cunoștiințe în ale parserelor se rezuma doar la câteva exerciții pe care le făcusem la facultate. Așa că am pus mâna frumos și am început să caut un parser 3rd party rapid și ușor de implementat (NSXMLParser nefiind opțiunea cea mai bună din moment ce feed-urile nu depășeau câțiva KB și deci neavând nevoie de un parser event-driven - SAX, ci de unul DOM). Parserul ales a fost TouchXML. Probabil nu este cel mai light, dar dintre cele studiate mi s-a părut un "best-deal". Un document de referință foarte bun pe care l-am studiat îl găsiți aici. Pe lângă explicații ajutătoare pentru alegerea unui parser potrivit sunt prezentate si o serie de grafice de performanță, astfel încât după lecturare veți fi sigur că ați făcut cea mai bună alegere. Implementarea mea este una simplă tocmai pentru că s-a vrut a fi un exercițiu menit să facă o introducere în ceea ce înseamnă lucrul cu parsere, view controllere etc. Câteva remarci aș vrea să fac totuși: o implementare mai elegantă s-ar fi putut realiza folosind apeluri asincrone (ASIHTTPRequest este un bun exemplu), este posibil să găsiți mici greșeli, nu garantez că implementarea pe care am făcut-o în acel moment este cea mai eficientă (sigur nu este :) si spun asta pentru că multe din lucrurile pe care le-am făcut acolo, cu siguranță le-aș schimba acum), nu îmi asum responsabilitatea unor eventuale pierderi de ordin material/informațional în cazul în care ați folosit parțial sau în totalitate codul expus. Repet, codul se vrea a fi o simplă referință educațională. Am să insist pe acest aspect și în viitoarele postări.

Pentru distribuirea codului am pus la dispoziție un cont public pe SourceForge. Puteți accesa sursele prin download-ul arhivei / arhivelor (toate sursele care vor apărea pe iDev vor fi puse spre download) sau prin checkout pe SVN. Încurajez feedback-ul, și am rugămintea ca eventualele neclarități să fie postate pe pagina dedicată pe SourceForge, pe cât posibil în limba engleză, pentru ca și alți utilizatori sa poată beneficia de acele informații, sau pentru a evita postări duble.

Pagina web dedicată proiectului iDev se mai poate accesa si aici. De asemeni așa cum este precizat și pe pagină se acceptă mici donații pentru a susține proiectul.



Câteva imagini cu aplicația:
 
Autor: Emanuel Lupu-Marinei

joi, 18 noiembrie 2010

Anubis - Ankh Session 009

Prezint conținut și tot uit să precizez și de ce. Până la organizarea exemplelor de cod (pe care sper să le aprecieze cei de la FII din anii I,II :) ) am decis să-mi prezint hobby-ul. Încerc să evoluez în domeniul muzicii cam de vreo 6 ani, de acum. Subliniez hobby, deci e posibil să mai scap câte o greșeală...dar nu e nimic, din astea învățăm. Drept urmare accept cu interes și critici/sfaturi. De ce hobby? Pentru mine lucrurile ce nu au puțină dinamică devin plictisitoare. Tind să cred că potrivind două melodii ani la rând ar putea duce la plictiseală..sunteți de acord? Sigur...apar noi genuri de muzică dar principiul ramâne încă neschimbat pentru mulți. Spunea un prieten cu experiență, că un Dj nu pune doar muzică și sunt perfect de acord cu el. Mulți dintre ei, o și produc. Dar asta necesită mult timp îngropat, răbdare și dedicare aproape în totalitate. Apreciez pe cei ce fac și acest lucru și în opinia mea, ei sunt singurii care își merită "titlul". Concluzia ar fi simplă: deși am încercat / realizat / învățat multe lucruri nu mă consider Dj. Mai bine zis, cunoscător al domeniului și chiar așa prefer să primesc eventuale aprecieri din partea celor care m-au ascultat. Mai multe lucruri despre stagii ale evoluției în gândire o să mai detaliez și în alte postări. Până atunci, răspund la o întrebare cât se poate de evidentă și anume: "De ce episodul 9 din compilația Ankh Session? Unde sunt 1,2,....,8?" Un motiv ar fi acela că nu am fost din anumite puncte de vedere hotărât dacă să vorbesc en detail despre pasiunea mea. Nu aveam un background, o idee generală formată, experiență. Un lucru pe care l-am remarcat și de care sunt mândru este că am ales momentul potrivit. Dacă aș fi făcut aceeași prezentare acum câțiva ani și între timp aș fi renunțat, m-aș fi simțit oarecum jenat. Am considerat că cel mai bun lucru pe care l-aș putea face este să aștept și să văd dacă întradevăr merită. Ep 1,2, ...8 fac parte din evoluția mea în planul muzicii, la fel și compilația Culture Movement, Evo Mix. Curios este că nu am trecut niciodată de episodul 9-12 în ambele cazuri, ci am simțit mereu nevoia să mă reinventez, să-mi schimb abordarea, stilul, genul muzical. De aceea, pentru mine episodul 9 este unul cu "ghinion" aș putea spune. E un test pe care vreau să-l trec de data asta, așa că îmi voi lansa o provocare personală: să revin cu episoadele 10,11,....,99,... & counting.

Anubis - Ankh Session 009 by ANUBIS

duminică, 14 noiembrie 2010

Son of Kick - Gaucha (Anubis Mashup)

Cine a spus că nu ne putem exprima ideile și prin sunete?


Son Of Kick - Guacha (Anubis Mashup) by ANUBIS

Un mic proiect bazat pe linia melodică din "Gaucha", a trupei franceze de rap Son Of Kick. Vă recomand să ascultați și materialul original:





Pentru realizarea mashup-ului am folosit următoarele:
  • Guacha Rekix - Acapella
  • Guacha Rekix - Dub
  • Guacha - Original Mix 
  • Traktor Controller X1
  • Traktor Pro
Piesele se pot cumpăra / consulta (știu, știu că e greu sa dăm bani pe muzică) de/pe Beatport.