Înainte de toate...un mic disclaimer:

“Un pic de sinceritate este un lucru periculos, o doza mai mare de sinceritate este absolut letala.” - Oscar Wilde

joi, 16 decembrie 2010

marți, 7 decembrie 2010

Working sample

Pe fugă postez un link către un mic proiect început în Reason (nu știu și dacă va mai fi finalizat). Feedback-urile sunt binevenite.


Working sample by ANUBIS

duminică, 5 decembrie 2010

CSS3 Tips & Tricks


Propun ca și resursă un ghid CSS3 pe care l-am realizat in anul II de facultate. Îl puteți accesa aici.

Implementarea modelului Bell-LaPadula / Bell-LaPadula model implementation


Din episodul "teme pentru facultate" a venit acum rândul materiei "Securitatea informației" pentru care am avut de implementat modelul Bell-LaPadula. Da...ați făcut o constatare bună...tema deja s-a predat, nu se mai poate prelua de aici. Oricum, nu asta era ideea pe care vroiam s-o promovez. Pe baza observațiilor personale după expunerea cerințelor în cadrul laboratorului, am constatat alături de mai mulți colegi că nu aveam nicio idee cum am putea implementa modelul. După un brainstorming și mulți nervi am reușit să găsim o posibilă soluție. Îmi doresc ca pe viitor cei care sunt în aceleași situații prin care am trecut și noi să își poată crea o idee despre cum ar trebui să arate algoritmul implementat și să poată găsi un punct de plecare. Nu suțin că soluția prezentată este cea optimă dar a fost primită și apreciată de susținătorul laboratorului.

Implementarea a fost realizată în C# în cadrul laboratorului de "Securitatea informației", la Facultatea de informatică, Univ. Al. I. Cuza, Iași sub îndrumarea domnului Cătălin Bîrjoveanu. Mulțumiri se aduc și colegului Răzvan Manea pentru clarificarea unor aspecte legate de implementare.

Sursele le puteti accesa aici.